Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Σκέφτομαι και γράφω

1925-2005
Σκεφτομαι, μπορω ομως να γραψω ελευθερα? Μαλλον οχι.
Τι θα γινοτανε αραγε εαν υπηρχε πραγματικη ελευθερια τυπου? Ο κοσμος θα ηταν πιο ενημερωμενος ?Πιο αντικειμενικα πληροφορημενος? Ας το συζητησουμε................
Θα ηθελα να ξερω κατα ποσο μια "γερη πενα" της μεγαλυτερης εφημεριδας που κυκλοφορει
δεν εχει μπει στην διαδικασια λογοκρισιας για ενα αρθρο το οποιο ισως στεναχωρουσε καποιους ή ισως δεν αρεσε σε καποιους. Και αναρωτιεμαι ποιος φταει. Φταιει ο συγγραφεας η μηπως φταιει ο αρχισυντακτης?
Ισως να φταιει ο συγγραφεας του αρθρου γιατι εθιξε προσωπικα στοιχεια καποιου .Ειναι λογος ομως αυτος καποιο αρθρο να μην εκδοθει? Θιγεται η προσωπικη ελευθερια καποιου ή αυτα που γραφονται δεν αρεσουν σε καποιους με αποτελεσμα να κινουνται διαδικασιες λογοκρισιας. Και αν ενα αρθρο αποτελεσει την αρχη ετσι ωστε καποιοι να συγκινηθουν και να ευαισθητοποιηθουν? Γιατι να μην τους δωσουμε αυτη την ευκαιρια? Πιστευω πως ενας ακομη λογος ειναι τα οικονομικα συμφεροντα. Πανω απο ολα το κερδος. Η διαμορφωση συνειδησεων βαση των δικων τους συμφεροντων και η ελλειψη αρχισυντακτων με "Α Ρ ΧΙ Δ Ι Α " εχει δημιουργησει αναγνωστες κατευθυνομενους.Ευτυχως στο διαδικτυο τετοια φαινομενα σπανιζουν. Τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω. Γιατι εδω μπορω να σκεφτομαι και να γραφω ελευθερα χωρις να κανω την καρδια κανενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου