Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Οσο κραταει ενας καφες

1925-2005
καλως ηρθατε στα ωραια ΤΡΙΚΑΛΑ. ΤΡΙΚΑΛΑ. Δηλαδη τρια καλα.
1: νερο
2: ωραιες γυναικες
3: Μετεωρα

Ετσι λεγανε οι μεγαλυτεροι παλαιοτερα για την πολη των Τρικαλων. Τα Τρικαλα με το χιονοδρομικο κεντρο, τις περιφημες ταβερνες, το φρουριο, και με "βερα στο δεξι". Δηλαδη με λιγα λογια η πολη της χλιδης.

Ασκληπιου απο τις 10΄ το πρωι μεχρι τις 11΄ το βραδυ. Δεν ξερω αλλα καθε φορα που περναω απο εκει ολο και περισσοτεροι νεοι απολαμβανουν το καφε τους στις γνωστες καφετεριες. Νεοι, που καθονται εκει, γιατι απλα δεν εχουν να δουλεψουν.

Τα προβληματα της ανεργιας στην πολη μας πολλα. Οι προβλεψεις για το μελλον δυσοιωνες. Για το ετος 2009-2010 η ανεργια στην πολη μας θα υπερδιπλασιαστει. Αυτο βεβαια δεν ειναι δυσκολο να το αποδειξει και να το καταλαβει κανεις αρκει να περασει μια βολτα απο τον γνωστο μας πεζοδρομο.

Εκει θα δει ανθρωπους που αν και ζουνε στην πολη της χλιδης απολαμβανουν τον καφε της Α-χλιδης(της παρηγοριας δηλαδη).

Η παρουσια των τοπικων αρχοντων ανυπαρκτη.

Οι τοπικοι υπουργοι μας και οι τοπικοι βουλευτες μας μαλλον απολαμβανουν και αυτοι τον καφε - οχι ομως της παρηγοριας - αλλα τον καφε της πραγματικης χλιδης στα ακριβα γραφεια τους. Αμφιβαλω αν εχουν κανει κατι σοβαρο ή εστω να προτεινουν κατι σοβαρο για την επιλυση της τοπικης ανεργιας.

Κριτικη απο τα τοπικα ΜΜΕ ανυπαρκτη και αυτη. Αν οχι ανυπαρκτη, οι αδυνατες φωνες αντιδρασης δεν βρισκουν ανταποκριση και προβολη απο τον τοπικο τυπο.

Μεγαλοι δημοσιογραφοι τοπικων ραδιοφωνικων σταθμων αρκουνται και εφησυχαζονται για "οσο κραταει ενας καφες" και μονο. Λες και μονη μας εγνοια ειναι αν η πολη μας στολιστει καλα τη μερα των χριστουγεννων, ή αν θα εχουμε κι εμεις ΚΑΡΟΥΖΕΛ οπως αλλωστε και οι αλλες ευρωπαικες χλιδατες χωρες. Οι γιορτες περασανε αλλα τα ιδια ατομα εξακολουθουν να πινουν τον καφε τους και θα συνεχισουν να τον πινουν εαν καποιος "with balls" δεν χτυπησει το χερι στο τραπεζι. Και επειδη δεν βλεπω να υπαρχει καποιος παω να πιω κι εγω ενα καφε στην Α Σ Κ Λ Η Π Ι Ο Υ.

1 σχόλιο: