Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Τηλεόραση : Όσο πιο μακρια είσαι, τόσο καλύτερα "βλέπεις"

Η τηλεόραση, χικ, είτε θέλουμε είτε όχι, έχει εξελιχθεί σε έναν καθοριστικό παράγοντα για την καθημερινότητά μας, χικ, και σε μια δύναμη που επηρρεάζει εν πολλοίς τη ζωή μας. Σίγουρα τα Μου.Μου.Εψιλον γενικότερα άλλα η τηλεόραση ειδικότερα, χικ, απο μόνη της, δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή. Απλά σαν μια δύναμη, όπως και οποιαδήποτες άλλη δύναμις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλά ή άσχημα, χικ,. Όμως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, χικ, και με την εκμετάλλευση που έχει υποστεί κατα κόρον, τα πλεονεκτήματά της φαντάζουν λιγοστά μπροστά στα μειονεκτηματά της, χικ, ας πούμε σαν μυρμήγκι στο δάσος, σαν σφεντόνα σε ναυμαχία, σαν σταγόνα στον Ωκεανό (τον Ινδικό κατα προτίμηση) ρε αδερφέ τέλος πάντων θέλω να πω για να γίνω πιο κατανοητός. Και εξηγούμαι, χικ, : (κάτσε να παω να ρίξω λίγο νερό στο πρόσωπο γιατί ήπχια και κάτι μπύρες λίγο πρωτύτερα).
10 ΛΕΠΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
Έλεγα, λοιπόν, για τα μειονεκτήματα της τηλεόρασης. Πολλά και σημαντικά. Το σημαντικότερο είναι οτι έχει υποδουλωθεί στην πολιτική εξουσία, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα την πλήρη, όχι ενημέρωση, άλλα παραπληροφόρηση και την έκφραση περισσοτέρων, αντι για την ΜΙΑ αντικειμενική αλήθεια, απόψεων για την καταγραφή ενός θέματος ή γεγονότος. Δηλαδή λέει ο καθένας ότι του κατεβάσει η κούτρα του ή οτι εντολή θα πάρει απο ψηλά, με σκοπό την προπαγάνδα φυσικά.
Άλλα μειονεκτήματα: κίνδυνος πνευματικής αλλοτρίωσης, βιασμός του ψυχισμού και της φαντασίας καθώς προβάλλει, συνήθως, ντόπιες και ξένες "σούπες", μεταβάλλει τους ανθρώπους σε αδρανείς, απαθείς, μουγκούς και καρεκλοκένταυρους. Επιβάλλει ένα γούστο κακό και μια γλώσσα βιασμένη. Προσβάλλει τη νοημοσύνη του κοινού πολίτη, συμβάλλει στην εξάπλωση της βίας, υπερβάλλει σε κομματική προπαγάνδα, έχει μετατρέψει το σεξ σε χασάπικο και το θάνατο σε θέαμα και γενικά καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ν΄αποβλακώσει, να αποπροσανατολίσει τον έρμο τον κοσμάκη, που πληρώνει και απο πάνω, έτσι τσαμπουκά, για να τα πάθει όλα αυτά. Θα μου πείτε "το διαδίκτυο που χρησιμοποιείς εσυ για να γράψεις τις απόψεις σου δεν είναι το ίδιο ; ". Απλά πιστέυω οτι έχει περισσότερες επιλογές αντικειμενικής ενημέρωσης και αμερόληπτων απόψεων.
Συμπερασματικά, η πραγματική ζωή είναι έξω απο το χαζοκούτι που λέγεται τηλεόραση και όσο πιο μακρια είσαι, τόσο καλύτερα "βλέπεις". Τα ξαναλέμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου