Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Πολιτική κρίση...σωστά το γράφω;

Πολιτική κρίση λοιπόν.

Άραγε το γράφω σωστά; Βασικά ο ήχος μου κάνει αλλά κάτι δεν μου κολλάει ρε παιδί μου όταν το ΄βλέπω στο χαρτί. 'Εχω την εντύπωση πως κανονικά θα έπρεπε να είναι γραμμένο ως εξής: πολιτικοί κροίσοι. Μμμ...ναί, έτσι νομίζω πως είναι καλύτερα και δίνει υπόσταση και στην πολιτική κρίση.Γιατί μη μου ΄πείτε πως αυτές οι δύο εκφράσεις δεν συνδέονται; Βασικά η μία είναι αποτέλεσμα της άλλης. Αν δεν κάνω λάθος το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων θεωρεί πως γενικά κάποιος μπαίνει στον στίβο της πολιτικής για να "φτιαχτεί" που λέμε. Να εξασφαλίσει τα γηρατιά του ρε αδερφέ, να βολέψει και κανένα κουμπαρούδι ή ανήψι και να νιώσει έλληνας κροίσος με τόσα γράμματα όσα έχει το επίθετό του κάνοντας βόλτες με το καλογυαλισμένο αυτοκίνητο που τους παρέχει η Βουλή(!!!!!!!!!!).

Και ενώ σχεδόν όλοι οι έλληνες αυτό πιστεύουν συνεχίζουν κατά ένα άξιο θαυμασμού λόγο (που μόνο αυτοί ξέρουν) να "σταυρώνουν" τους ίδιους σε κάθε εκλογές. Και βάζω τη λέξη σταυρώνουν σε εισαγωγικά γιατί στην ουσία τους ανασταίνουν (χωρίς εισαγωγικά) ελπίζοντας πως θα "αναστηθούν" και αυτοί μαζί τους. Μάταια όμως. Είσαι "κουμπάρος" κύριε; Όχι;;!! Και περιμένεις να "αναστηθείς"; Σε παρακαλώ...!!!

Και αρχίζει μετά μια συζήτηση για την απαξίωση της πολιτικής λες και ανακαλύψαμε την Αμερική ( α,ρε Κολόμβε γαμώτο μας πρόλαβες) έχοντας ξεχάσει τον "πολιτικό πολιτισμό" και το "σεμνά και ταπεινά".

"Πολιτική κρίση!!!" είναι η πρώτη απάντηση που ακούς απο όλους. Ναι, δε λέω...αλλά μήπως η ουσία είναι στο "πολιτικοί κροίσοι";

Ξερώ 'γω ρε αδερφέ; Μπορεί να κάνω και λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου